השיטה שלנו

השיטה של מאה שמונים

אנחנו מבינים את הכאב והקושי שאותו חווים בני הנוער וההורים, ולכן בנינו את הפתרון שלנו כך שיהיה אפקטיבי, מהיר ויסודי:
השיטה שלנו מבוססת על ההבנה כי הדרך שבה אנחנו תופסים את העולם, משפיעה מאוד על מה שאנו משדרים כלפי חוץ, אל הסובבים אותנו. זה מתבטא בדרך שאנחנו מדברים, במילים שלנו ובמעשים שלנו ודרך זו שונה מאדם לאדם.
אבל מה קורה במקרים של חרדה חברתית ו/או ביישנות, בהם העולם נראה מפחיד, ואנשים בו נראים מאיימים?
באופן אוטומטי, מי שחווה כך את העולם, ישדר יותר סגירות ופחות נגישות – בלי אפילו לשים לב לכך. בתגובה לכך אנשים נשארים מרוחקים, וכך נוצר מעגל הרסני וכואב שקשה מאוד לצאת ממנו.
מתוך ההבנה הזאת – אנחנו מאמינים שהפתרון לחרדה החברתית הוא לא תרופת קסם, אלא הוא בעצם תהליך של שינוי תפיסתי והתנהגותי.
התהליך הזה הוא המומחיות שלנו.

המוח האנושי חושב בדפוסים ותבניות, שיוצרים תפיסת מציאות אישית ואינדיבידואלית. תפיסת המציאות האישית שלנו, קשורות לחוויות שאנו חווים בגילאים צעירים, לחינוך שאנו מקבלים, ולהתנהגויות שאנו קולטים מסביבנו. כל פרשנות שאנו ניתן לחוויות שנחווה, תתאים לתבניות ולדפוסי החשיבה שלנו. כך נוצרים מאות דפוסי חשיבה שכולם שזורים אחד בשני.
כל מי שסובל מחרדה חברתית וביישנות, רואה את העולם דרך דפוסי חשיבה דומים, אך לא זהים. אלה דפוסים שליליים, חד משמעיים ומלאי ביקורת ושיפוט עצמי.
הדפוסים הללו והקשרים ביניהם, עלולים להוביל לאורך חיים שאינו מספק, להרגלים בעיתיים ולעיתים אף מזיקים.
השיטה של מאה שמונים שמה דגש על שינוי דפוסים שליליים לחשיבה מחזקת ומעצימה, הקנייה של הרגלים חדשים דרך ארגז של כלים פרקטיים וחיזוק של ביטחון עצמי.
השיטה היא תהליך לינארי המורכב מהשלבים הבאים:

  • מיפוי אופן החשיבה (איתור דפוסי החשיבה המזיקים)
  • שחרור מהדפוסים המזיקים
  • זיהוי המרכז הפנימי והייחודיות (מקור פנימי לביטחון עצמי)
  • הקניה של דפוסי חשיבה והתנהגות חדשים


דוגמא
א' נער בן 16 שחשב באופן ביקורתי והיה לו דפוס חשיבה בולט: ״יאהבו אותי ויקבלו אותי רק אם אני אקבל ציונים טובים״. הוא קשר את הצלחתו בלימודים לאהבה של הסביבה.
בזכות השיטה הגדרנו דפוס חשיבה הרבה יותר מחזק ומעצים:
"אני צריך להיות שלם עם עצמי ואז יאהבו אותי"
זיהינו ביחד את המרכז הפנימי שלו ואת הייחודיות שלו, ומשם בנינו דפוס התנהגות חדש שהוביל אותו להיות הרבה יותר חברותי ויוזם:
"אני רוצה להיות מוזיקאי. אני רוצה שישמעו את המוזיקה שלי, ולכן אני צריך להרגיל את עצמי להיות מוקף באנשים. לשם כך אני צריך באופן יזום להקיף את עצמי באנשים"

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *